Laadpalen

Een elektrische wagen moet u regelmatig opladen. Dit kan met een standaardmodule, die u in uw huishoudelijk stopcontact steekt. Maar omdat dit hier eigenlijk niet op voorzien is, brengt dit bepaalde gevaren met zich mee: overbelasting van uw installatie of oververhitting van bepaalde componenten bijvoorbeeld, resulterend in problemen in uw stopcontact of zekeringenkast.
Een laadpaal of laadpunt en de daarbij horende bekabeling is voorzien op die zware belasting gedurende langere tijd, en blijkt dus een pak veiliger. Bovendien kan het de oplaadtijd van uw wagen gevoelig verlagen. Zo duurt het met een traditioneel stopcontact 8 uur voor een doorsnee hybride wagen volledig is opgeladen, terwijl dit met een laadpaal op een luttele 2,5 uur gebeurd is.
Wij bieden u de keuze uit verschillende toestellen met verschillende vermogens, afhankelijk van uw behoeften, zowel privé als op uw bedrijfsterrein. We kunnen de installatie tijdgeschakeld laten werken, of enkel aan nachttarief. En we geven u een realistische schatting van de nieuwe laadtijd van uw wagen.